Artikelen in deze nieuwsbrief:
Een lastig gesprek over loonbeslag
Financiële problemen op de werkvloer: er is zoveel over te vertellen… En dat doet Natasja Popma als Nibud-trainer dan ook als ze de training 'Financiële problemen op de werkvloer' geeft. HR-professionals, salarisadministrateurs en leidinggevenden gaan iedere keer met nieuwe inzichten en praktische handvatten terug naar het werk. Maar dit blijkt niet altijd genoeg om ook daadwerkelijk het gesprek aan te gaan met de werknemer over diens financiële problemen…
Zijn zij nou zo dom of wij nou zo slim?
Mensen met schulden nemen vaak onlogische beslissingen. Ze betalen bijvoorbeeld wel een incassobureau voor de telefoonrekening, maar niet de huur. Zijn zij nou zo dom of wij nou zo slim? Hebben mensen schulden omdat ze onbekwaam zijn en daarom dommere beslissingen nemen? Het heeft alles te maken met menselijk gedrag bij schaarste...
Wel uit het oog, niet uit beeld; het nazorgtraject
Financiële coachingstrajecten hebben als doel medewerkers snel weer op de rit te helpen met hun financiën. Daar schakelt u Stach immers voor in. Naast dat de financieel coach de medewerker snel op de rit willen hebben, wil de coach dit ook op een duurzame wijze doen. Zo kan een medewerker na de coaching blijvend anders met zijn financiële zaken omgaan. De meeste medewerkers coacht Stach een half jaar tot een jaar. Maar dit betekent niet dat ze daarna door Stach vergeten worden. Met het nazorgtraject geven hier sinds kort extra vorm aan.